Rólam
2018. október 13. írta: M Éva

Rólam

img_6323.jpg

„Az erőfeszítés az egyik olyan dolog, ami értelmet ad az életnek. Mert azt jelenti, hogy valami fontos a számunkra; van valami, amiért hajlandóak vagyunk dolgozni. Szegényes életet él az, aki nem hajlandó értékelni dolgokat, és nem hajlandó rászánni magát arra, hogy dolgozzon rajtuk.” (Carol Dweck)

Magyari Éva vagyok. Örök optimista, aki hisz abban, hogy jobbá lehet tenni a világot. A magam részéről ezért teszek minden nap, mert hiszek abban, hogy egyenként kell megtennünk a magunkét, nem arra várva, hogy majd a másik vagy mások megteszik.

Egy 19 éves fiúgyermek édesanyja. Ennek minden örömével és kihívásaival.


Közgazdász, menedzser, coach és leendő író. Most ezt a blogot írom :-)

Régi vágyam volt, hogy külföldön éljek és kipróbáljam magam a munka világában. Gyermekemnek is szerettem volna a magyarnál jobb oktatási rendszert biztosítani. Ezek fontos mozgatórugók voltak egyebek mellett a külföldre költözésben. Aztán valahogy, mint egy mágnes, elkezdett húzni Dánia magához. Ez az ösztönös szintje ennek a vonzalomnak. Valami, ami nagyon mélyről jön. Aztán persze tudok adni egy csomó racionális magyarázatot is. De a lényeg nem a magyarázat, hanem az érzés.

Hiszek abban, hogy úgy kell élnünk, hogy amikor meghalunk, ne kelljen sajnálni, hogy mit nem tettünk meg. Nem akartam azt sajnálni, hogy nem adtam meg magamnak az esélyt, hogy Dániában éljek. Ha meg egy napon úgy ítélem meg, hogy elég volt, akkor hazamegyek, azzal a jó érzéssel, hogy  legalább megpróbáltam.

Ma már, ha itt Dániában megkérdezik, mi hozott ide, leegyszerűsítem a válaszomat arra, hogy a szerelem. Elsőre a kérdező azt hiszi, egy férfi iránt, ezért gyorsan hozzáteszem, szerelem Dánia iránt. Ez akkor kristályosodott ki, amikor rájöttem, máshova nem mennék. Sokan mondták, miért nem megyek az angol nyelvtudásommal Angliába vagy a spanyol nyelv és kultúra iránti rajongásommal Spanyolországba. Az azonnal válaszom az, hogy nem, mert csak ide akartam jönni.

Miért írom ezt a blogot?

1. Mert az írás a hobbim. A szenvedélyem. Szeretek írni. Intellektuális tevékenység, amire szükségem van.

2. Mert e blog által úgy érzem, levelet írok valamennyi barátomnak és ismerősömnek. Úgy érzem, beszélgetek velük, nekik mesélek. Egyenkénti e-mailekre ilyen részletességgel nincsen időm.

3. Szórakoztatás és tudásmegosztás céljából. Azoknak, akik külföldre akarnak költözni. Azoknak, akik Dániába akarnak költözni. Azoknak, akiket érdekel a skandináv világ. És mindazoknak, akik kíváncsiak egy másik kultúrára és egy történetre.

Részletesebb itt olvashatod el, miért írom ezt a blogot.

--------------------------------------------

Frissítés:2020.február

Az élet úgy hozta, hazajöttem - egy időre - Dániából.

Ha valaki külföldre költözés (legyen az Dánia vagy más ország) előtt szeretne konzultációt az új élet és annak kihívásaival kapcsolatban, kérem, keressen.Tanácsadóként és coachként is állok rendelkezésre, melyről természetesen számlát adok. Érdeklődés esetén a maniamdania(kukac)gmail.com e-mailcímen találsz meg.

Itthon új vállalkozásba kezdtem. Ha érdekel, itt olvashatsz arról, hogyan segítek ingatlan tulajdonosoknak, hogy a legtöbbet kihozzák ingatlanuk eladásából.

A honlapom: ingatlanangyal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://maniamdania.blog.hu/api/trackback/id/tr7514299997
süti beállítások módosítása