Bo Bendixen, a jókedv dán dizájnere
2019. július 21. írta: M Éva

Bo Bendixen, a jókedv dán dizájnere

Bo Bendixen nevét sok-sok évvel ezelőtt, 1995-ben Németországban ismertem meg. Frankfurtban fedeztük fel. Lett tőle cicás bögrém, pólóim és kulcstartóm. Ereklyék a mai napig. Sok szeretettel őrizgetem és használom e tárgyakat 24 éve.  Bo Bendixen dizájnja  egyszerű és egyben nagyszerű. Néhány vonal és már kész is. A színei és formái jókedvre derítenek.
Persze a bögre jött velem Dániába és büszkén mutattam dán barátaimnak. Akkor szembesültem vele, hogy nem igazán ismerik. Sebaj, egy magyartól megtudták, van nekik egy ilyen dizájnerük:)

Azért tegyük hozzá, Dániában enyhe túlzással minden második ember dizájner. Úgyhogy nem könnyű a nevesebbeket is mindet ismerni.

bo_bendixen_1.jpg                                                Fotó forrása itt

Bo Bendixen színpompás dizájnja a skandináv életstílus örömeit ragadja meg. 1973-ban, miután befejezte tanulmányait Koppenhágában és Varsóban, Bo Bendixen létrehozta saját stúdióját. 1982-ban nyitotta meg első galériáját és napjainkban Dánia szerte itt találhatóak galériái:Helgenæs, Bornholm, Skagen,Lønstrup, Kloster, Fanø, Ebeltoft, Ribe és Blåvand.

1991 hozta meg számára a nemzetközi áttörést egy japán együttműködés következtében. Jelenleg Bo Bendixen Graphics egy fejlődésben lévő nemzetközi dizájn cég, melynek főhadiszállása Aarhus központjában van egy régi dohánygyár épületében.

Bo Bendixen ajándék és egyben használati tárgyai zseniálisak és egyediek azok egyszerűsítése és pontos ábrázolás miatt. Ahogy ő definiálja a saját dizájnját: "Mindig az a célom, hogy pozitív és boldog üzenetet közvetítsek, hogy jó hangulatba hozzalak."

Múlt heti koppenhágai belvárosi sétám során nagy örömömre belebotlottam két boltba, először Dániában, melyek többek között Bo Bendixen ajándéktárgyakat is árulnak. Szembe találtam magam kedvence cicás pólómmal és bögrémmel. 

Ha Dániában jársz és valami különleges aprósággal meg akarod lepni magad, ez is egy lehetőség :-)

bo_bendixen_4.jpg

bo_bendixen_5.jpg

bo_bendixen_6.jpg

bo_bendixen_2.jpg

bo_bendixen_3.jpg

Ez utóbbi öt kép saját felvétel.

A szöveg megírásához felhasznált forrás itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://maniamdania.blog.hu/api/trackback/id/tr3414970116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása