Itt a tavasz
2018. március 02. írta: M Éva

Itt a tavasz

Na, nyilván nem. Tavaszhoz méltatlan időjárás van itt is, bár sokkal enyhébb verzióban Koppenhágában, mint Magyarországon. Dánia bizonyos, tőlünk délebbre lévő területein viszont szintén hatalmas a hó, több helyen hószünetet rendeltek el az iskolákban. Bár néhány kóbor gólya megérkezett Dániába egy hete, ahogy a dán írott és on-line sajtó is beszámolt erről, szerintem azóta a gólyák már ezerszer megbánták, hogy megtették a hosszú utat.

A magyarországi hidegekhez képest itt igazán kellemesen alakult a hét. A legalacsonyabb éjszaka hőmérséklet -7 fok volt. Mára már sokat enyhült. Most, péntek este 22.00-kor is mindössze -3 fok van, napközben melegebb volt. Mivel mégiscsak nulla alatt van a hőmérséklet jó ideje, elkezdett befagyni a tenger, pontosabban a mellettünk lévő öböl. Az idő előrehaladtával egyre nő, terjeszkedik a jégpáncél befelé, az óceán belseje felé. Koppenhágában ma reggel beköszöntött a hóesés. Először esett a télen, pontosabban a tavasszal érdemleges hó. Nem erősen, de legalább kitartóan egész nap.

Tegnap még így nézett ki:

befagyott_tenger_1.jpgbefagyott_tenger_2.jpgbefagyott_tenger_3.jpg

Mára pedig hóval megfűszerezve így:

befagyott_tenger_4.jpg

befagyott_tenger_5.jpg

befagyott_tenger_6.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://maniamdania.blog.hu/api/trackback/id/tr10013710838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása