Frederik herceg születésnapja és a hygge
2018. május 25. írta: M Éva

Frederik herceg születésnapja és a hygge

Miközben az elmúlt hetekben sok millió ember az angol királyi ház esküvőjéért lelkesedett, és követte az eseményeket, a dán királyságot valószínűleg jobban érdekli Frederik trónörökös 50. születésnapja, mely május 26-án lesz. Amennyire idáig észleltem, a dánok szeretik a királyi családot. Pont tegnap beszéltem egy idősebb hölggyel, aki mondta, hogy holnap elviszi az unokáját a királyi palotához, hogy integessenek és a részt vegyenek a herceg születésnapjának megünneplésén, már ami a nyilvánosság előtt zajló részét illeti. Királynőjükről is mindig tisztelettel, elismeréssel beszélnek.

A trónörökös születésnapjának megünneplésére egy futás-sorozatot rendeztek a dánok, melynek a Royal Run nevet adták. Furcsa, hogy miért angolul nevezték el a királyi eseményt, szóvá is tette nemtetszését éppen aktuális dán tanárom. Szerintem a két "R" jól hangzik és a királyi család PR felelősei úgy gondolhatták, így kifinomultabb lesz az elnevezés.

Mindenesetre a trónörökös néhány nap alatt 5 városban futott. Volt, ahol felesége, Mary is, négy gyermekükkel. Összesen 70.000 résztvevője volt a futó versenysorozatnak. A hetek óta tartó nagyszerű időjárás kedvezett a futásnak, és a dán "hygge" ezúttal is megvalósult, hiszen akik nem futottak, csak nézték őket, ők is jól szórakoztak. Ettek, ittak, beszélgettek. Semmi különös, de ők örülnek neki. A dánok ugyanis  pont attól és azért boldogok, mert megbecsülik azt, ami van. És nem kell ennek nagy dolognak lennie. Elég, ha süt a nap vagy egy jót beszélgetnek a barátaikkal. Többek között ezért szeretem Dániát és a dánokat. 

royalrun9.jpg

royal_run1.jpg

royal_run2.jpg

royal_run3.jpg

royal_run4.jpg

royalrun5.jpg

royalrun6.jpg

royalrun7.jpg

royalrun8.jpg

 Fotók: innen

A bejegyzés trackback címe:

https://maniamdania.blog.hu/api/trackback/id/tr2613999844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása