Tivoli karácsonykor
2018. december 17. írta: M Éva

Tivoli karácsonykor

A Tivoli a dánok Vidámparkja, de több annál. Mióta itt élek, még nem mentem el, de miután hallottam, hogy nyáron sok jó koncertet rendeznek, megvettem az éves belépő kártyát, hogy elkezdjem felfedezni a híres Tivolit.

A Tivoli műfaját úgy lehetne meghatározni, hogy vidám park, szórakoztató park és park keveréke, melyben virágos kertek, éttermek és kávézók is találhatóak. Eredeti neve Tivoli Gardens, azaz Tivoli Kertek. 1843-ban hozták létre. A világ második legrégebbi szórakoztatásra szolgáló parkja. 2017-ben 4,6 millióan keresték fel.

A Tivoli tematikus park is egyben és ennek megfelelően van nyitva vagy zárva az év folyamán:

- Februárban van a téli Tivoli tematika.

- Áprilistól szeptember végéig van a nyári Tivoli. Ilyenkor lehet az előbb említett koncertekre menni.

- Október közepétől november elejéig Halloween tematika.

- És végül november közepétől december utolsó napjáig tart a Karácsony a Tivoliban.

Ez utóbbi megtekintésére tettem kísérletet Ibolya barátnőmmel Hija de Sanchez felfedezése után. Tudtam, a szombat délután a lehető rosszabb időpont. Így is lett. Hömpölygött a tömeg. Az emberek egymás sarkát taposták. Mindehhez sötét, eső és sárban dagonyázás. Pompás! Sebaj, majd megpróbálom valamikor februárban újra. Mindenesetre félretéve az előbb felsorolt negatív körülményeket a Tivolit látni kell legalább egyszer, ha az ember eljut Koppenhágába. Különleges a maga nemében. Majd barátkozom még vele 2019-ben :-)


tivoli2.jpg

 

tivoli1.jpg

A fentiek saját fotók.

181537_tivoli_gardens_lasse_salling_6.jpg

Kép: innen

 

Forrás: itt

A bejegyzés trackback címe:

https://maniamdania.blog.hu/api/trackback/id/tr414484086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása