Hírcsokor Dániáról
2018. március 22. írta: M Éva

Hírcsokor Dániáról

Migráns disznók ellen építenek határkerítést a dánok

Forrás: itt

Hetven kilométer hosszú kerítést épít a német határra Dánia, hogy távol tartsa az afrikai sertéspestissel fertőzött vaddisznókat.

Dániában még nem jelent a sertéspestis, de a kór terjedése Közép-Európában komoly aggodalmakat kelt az országban. A kerítés felhúzását a dán jobboldal támogatta. A félelmek szerint egy dániai járvány esetén veszélybe kerülne a nagy volumenű dán sertésexport.

Az afrikai sertéspestis már Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Észtországban, Lettországban, valamint Litvániában is felütötte a fejét és egyre közelebb kerül Dániához – írja az MTI.


A dán vadászok a héten engedélyt kaptak a vaddisznók éjszakai kilövésére. Németországban a múlt hónapban rendelkeztek arról, hogy a vaddisznókat egész évben ki lehet lőni a fertőzött példányok megfékezése érdekében.

Az afrikai sertéspestis más állatokra és az emberekre nézve nem jelent veszélyt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koppenhága a világ 9. legélhetőbb városa

Forrás: itt

A New York-i székhelyű Mercer üzleti tanácsadó cég 231 nagyvárost vizsgált meg az ott dolgozó külföldiek szempontjából számos tényezőt figyelembe véve, amelyek között a politikai stabilitás, egészségügy, oktatás, bűnözés, szabadidős és sportlehetőségek is szerepeltek.

A világ 11 legélhetőbb városa

 1.  Bécs

 2.  Zürich

 3.  München, Auckland

 5.  Vancouver

 6.  Düsseldorf

 7.  Frankfurt

 8.  Genf

 9.  Koppenhága

10. Bázel, Sydney

A Mercer közel 39 kritérium figyelembevételével vizsgálja a világ nagyvárosait, köztük az oktatás, a kultúra, a közlekedés, a közbiztonság, a lakáspiac és az egészségügy helyzete, a politikai stabilitás, a környezet védelme alapján. A tanácsadó cég a rangsorral alapvetően a multinacionális cégeket segíti, hogy megfelelő képet kapjanak arról, milyen kompenzáció szükséges a kiküldetésben dolgozó munkatársaiknak, ezért elsősorban a városokban dolgozó külföldiek szempontjait veszik figyelembe. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rekord szintet  ért el a dán foglalkoztatottság

Forrás: itt

A Dán Statisztikai Hivatal adatai szerint idén januárban rekordot ért el a foglalkoztatottak száma. 2,728,800 ember állt alkalmazásban ebben a hónapban, mely meghaladta a korábbi rekord 2008 áprilisi számot.

Maga a miniszterelnök, Lars Løkke Rasmussen is örömét fejezte ki a hírrel kapcsolatban. Egyúttal szintén mostani hír, hogy az állami támogatásban részesülők száma több, mint 10 év óta a legalacsonyabb. És ez ad igazi okot az optimizmusra - tette hozzá a miniszterelnök.

Ugyanakkor vannak, akik a magas foglalkoztatási számot kockázatnak tekintik, felhívva a figyelmet a a vállalatok növekvő munkaerőhiányára, amire megoldást kell találni.

A bejegyzés trackback címe:

https://maniamdania.blog.hu/api/trackback/id/tr4513768620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása